söndag 4 september 2011

Dans,dans,dans!

Söndagen gick i dansens tecken!
Först lekte vi fram en kul version på Rock´n roll party queen. Jonas är knäpp och begåvad och lekfull i precis rätt kombination och vi gör något av den sången som inte brukar göras. Ingen konstlat, bara bra,lekfullt och kul. Sen fick killarna spänna musklerna ordentligt. Det var dags att repetera in danspartiet i Greased lightning. Måste säga att jag är väldigt nöjd med koreografin och grabbarna dansade så svetten (  och testosteronet) sprutade. En underbar kraft och lust. Bra jobbat killar! Kevin var utslagen igår och dansade som en furie idag. That´s the spririt! Och det var kul och det bli bra. Ett riktigt bra nummer.
Sen avslutade vi dagen med pyjamasparty scenen och Älskade Fred. Så mycket charm våra Pink ladys har. Och vilka härliga karaktärer ni börjar bli. Scenen kändes bra, vi hittade en bra ingång som gav en spännande vridning i scenen från gullig till lite hotfull. Stackars Sandy har det inte lätt, men Sara ger henne verkligen nyanser och liv. Bra! Sången är söt och det blir att sött nummer.
Under tiden jobbade vår fantastiska ensemble på med kapelmästera Jonas och koreografassistent Lena. Det är tur att de har en sådan lust och talang,  för jag har lämnat de lite i  Jonas och Lenas händer och har dåligt samvete för det. Ibland hinner man inte allt man vill eller vara överallt där man vill vara. Men Lena och Jonas ger och ensemblen slukar i sig och förvaltar. Det känns tryggt och snart ska jag bygga på med lite mer konkret regi och då tror jag massor bara kommer att falla på plats.
En bra helg och i morgon är det måndag igen! Med mer sång,mer dans- nu ska tävlingsdansen göras- och mer puts av scener. Vi rasar vidare mot den 23 och Kristianstad Teater pulserar av liv, lust och glädje. Bra byggstenar för bra teater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar