onsdag 14 september 2011

Foto

Igår var det en händelserik och spännande dag. I och för sig känns det som om alla dagar just nu är det, men igår var ändå speciell.
Dels kom bilen, denna mycket efterlängtade scenografidel, på plats! Den är cool och känns helrätt. Äntligen kunde vi repa i den och få en uppfattning om hur scener och sånger kring och i den verkligen blir. Bra, visade det sig. Lite justeringar blev det förstås, men det var kul och alla fick en kick av det. Den ser verkligen helrätt ut, så tack till alla som slitit med den!
Sen var det fotografering för programmet på kvällen. Jag tycker det är jättekul, även om det är rätt slitigt. Dels blir det ett lyft för alla att få frisera och sminka sig och klä sig i sina kostymer. Plötsligt händer det så mycket med alla! Karaktärerna kliver in i skådisarna och du ser inte längre Kevin, Sara och de andra, utan bara en Danny eller en Sandy. Att sen får skapa miljöerna och ta scener och sånger ett par gånger blir också ett sätt för alla att får en tydligare bild av hur det ska bli. Och jag tror alla kände det som Jenny, vår scenograf, sa under fotograferingen av "Sommarnatt": " det här blir bra!"
Det var en lång kväll och alla var tålmodiga, positiva och fantastiska. Rickard skapade ljusmoment på stående fot som gav de bilder jag önskade, Håkan kravlade runt på golvet med sina tre kameror och tog den ena snygga bilden efter den andra och hela ensemblen dansade, väntade, bytte om och agerade med energi och lust hela kvällen. Vilket gäng ni är!!
22.25 var vi klara och alla gick hem. Utom jag och Håkan ( och Sara som dröjde sig kvar för att få smygtitta på bilderna!) som satte oss och gjorde en grovrensning bland de 2890 (!) bilderna. Vi var duktiga ( det är i ärlighetens namn väldigt kul) och kl 00.15 var vi nere i 170. Sara skötte sig exemplariskt och framla inga åsikter om våra val, vilket hon heller inte hade fått. Det lärde jag mig tidigt, att aldrig låta skådisar vara med och välja bilder på sig själva. De väljer alltid fel!
Så nu har vi bra bilder till programmet ( nej, vi ska inte ha 170 bilder i programmet! men vi har ett gäng bra att välja från) en bil och en hårt arbetande ensemble, så oddsen för en bra premiärkväll ser goda ut!

Ni kommer väl?

Ola Hörling, regissör & koreograf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar